Vakantie in Amsterdam

Als ik een beetje over mezelf moet vertellen, dan is het dit: als ik in Milaan ben en aan Amsterdam denk, dan denk ik aan de grachten, Anne-Frank, van Gogh en aan uitgaan tot in de ochtend met vrienden. Van over de hele wereld reizen mensen naar deze bijzondere stad en dat is terecht: er is geen plek zoals Amsterdam. Maar Amsterdam is veel meer dan de clichés van tulpen, kaas en van Gogh. Er gebeurt veel op cultureel gebied. De redenen waarom ik deze stad graag bezoek met mijn Nederlandse vrienden en wat de must see’s en must do’s zijn, lees je in dit artikel.

Fietsen

Fiets! Amsterdam is dè plek om te fietsen. Een fiets huren op de dag van aankomst scheelt je veel tijd omdat je op deze manier mobieler bent dan wanneer je alles te voet doet. Bovendien kun je, zeker als het mooi weer is een keer een langere fietstocht maken naar bijvoorbeeld Durgerdam of het strandje bij IJburg.

Aan de Amsterdamse grachten

Amsterdam wordt ook wel “Venetië van het Noordengenoemd vanwege de grachten en bruggen, blijven we toch een beetje in Italiaanse sferen. Je kunt per fiets of lopend over alle bruggen de stad verkennen.

Cultuurproeven

Amsterdam heeft veel te bieden op het gebied van cultuur. De grote musea (stedelijk museum, van Gogh museum, Rijksmuseum) zijn gevestigd op het museumplein. Er is ook een leuk tassenmuseum wat zeker de moeite waard is: www.tassenmuseum.nl.

Winkelen

Als echte modeliefhebbers kunnen we sfeervol winkelen in de negen straatjes. Winkels van bekende nationale en internationale ontwerpers zijn hier gevestigd gemixt met leuke vintage winkeltjes: de9straatjes.nl. Hier is ook de winkel van de Nederlandse ontwerpster Hester van Eeghen, die op een inspirerende manier de Italiaanse en Nederlandse stijl combineert. Voor haute couture ga je naar de P.C Hoofdstraat, vlakbij het museumplein in Amsterdam. Hier vindt je alle internationale ontwerpers. Altijd leuk om even de etalages te bekijken of te shoppen. Daarna neerstrijken in het Vondelpark waar je heerlijk kunt picknicken met je vrienden.

’s Avonds
Het Amsterdamse nachtleven is beroemd; dus dansen tot in de kleine uurtjes in de Escape of Panama. Zeker in het zomerseizoen is er ieder weekend een festival in Amsterdam, vaak op te gekke locaties waar je makkelijk naartoe fietst.

Dit zijn nog maar enkele ideeën, Amsterdam heeft heel veel te bieden dus vervelen zal er niet bij zijn. Bovendien ontmoet je er ontzettend veel inspirerende mensen. Kortom, Amsterdam is een te gekke plek om de vakantie te vieren met je vrienden.

Post navigation