Over mijn studies

Jullie kennen me als ambitieuze en creatieve fashionista, ik wist al op jonge leeftijd dat ik wilde ontwerpen en mode is mijn absolute passie. En als je besluit modeontwerper te worden, waarom zou je er dan niet voor kiezen om het vak te leren van de echte meesters in een van de grootste modehoofdsteden van de wereld: Milaan. Het is altijd leuk om van een vakantie in Amsterdam te genieten, maar Milaan is zo een inspirerende plek waardoor het bijna voelt alsof het elke dag vakantie is. Milaan geeft me heel wat redenen om hier mode te studeren.

 

Leren van de besten

De belangrijkste reden om voor een opleiding in Milaan te kiezen is evident: de kwaliteit van de modeopleidingen. Niet alleen leer je het vakmanschap en de traditie uit de eerste hand, je wordt ook uitgedaagd om je eigen artistieke en creatieve visie verder te ontplooien en jezelf steeds te blijven ontwikkelen. De bekendste modeopleidingen van Italië zijn gevestigd in Milaan. Aan de Milaan Fashion Campus, NABA of de Domus Academy kun je terecht voor alle relevante vakken in de mode-business, van ontwerpen tot modemanagement en styling.

Je bouwt een internationaal netwerk op

De mode-industrie heeft bij uitstek een internationaal karakter. Daarom is het natuurlijk waardevol om al tijdens je studie contacten te leggen en je netwerk op te bouwen. En daarnaast is het gezellig met zoveel internationale studenten, volop inspiratie.

Mode events

Italianen hebben een geraffineerd gevoel voor stijl en er vinden belangrijke events plaats waarvan de fashion week Milaan de belangrijkste is. De fashion week in Milaan vindt twee keer per jaar plaats en wordt gezien als een van de vier grootste evenementen van de wereld naast de fashionweeks van Parijs, New York en Londen. Grote namen van wereldfaam zoals Giorgio Armani, Bottega Veneta en Dolce and Gabana laten hier hun laatste collecties zien.

Milaan cultuurstad

Je ziet het niet alleen terug in mode, Milaan is ook in andere opzichten een cultuurstad met indrukwekkende musea en architectuur. Je kunt het dak van de Dom beklimmen of je verlekkeren bij de etalages in het winkelgebied de gouden vierhoek. De wijk Navigli is de plek om ’s avonds uit te gaan maar is ook overdag prachtig. Het stadsdeel Brera was vroeger de kunstenaarsbuurt van Milaan en het is heerlijk om er rond te lopen, je voelt de artistieke energie. Je vindt er veel ateliers, boetiekjes en cafés.