Modetrends herfst/ winter 2017/ 2018

We hebben de afgelopen jaren verschillende soorten modestijlen zien langskomen, van felle kleuren tot meer gereserveerde kleuren. Soms zelfs kledingstukken die uit de middeleeuwen schijnen af te stammen. Ik kan heel wat vertellen over Italiaanse mode, maar laten we eerst kijken wat de trends zijn voor de herfst/winter van 2017-2018.

Het afgelopen seizoen was een waar spektakel in New York met de Fashion week. Er was veel te zien en de verschillende merken hebben ook het onderste uit de kan gehaald om een feest voor u neer te zetten, maar bovenal de toon te zetten voor trends in 2018.  

Lagen zijn in dit jaar, vooral voor het koude weer, hoe meer hoe beter en hoe gewaagder hoe cooler jij zult zijn.  

We zullen stijlen zien voorbijkomen als jassen die als jurken worden aangetrokken met een riem om de middel. Verder een jurk ongeacht de lengte met een broek eronder, ja! Echt waar een broek eronder! Ook zal dit seizoen meer aandacht besteed worden aan onze mouwen. 

Overal kleur! 

Naast de gebruikelijke subtiele kleuren en denim zijn e rook veel kleurrijke outfits te bewonderen op de catwalks. Verschillende textiel printen bij elkaar gebracht om te resulteren in een spectaculair kleurrijke jurk of jas. Verder schijnen ook veren hun plek te hebben ingenomen. Hoe meer hoe beter lijkt het.  

Sommige ontwerpers zijn zelfs zover gegaan om regenjassen in felle kleuren te ontwerpen. Colorblock verwerkt in plastic. Wat ook mijn aandacht trok was de collectie meerkleurige jassen van Miu Miu, Prada en Fendi.  

Voor de kantoorkleding collectie mochten de verschillende grijze damespakken niet ontbreken. Kan goed gecombineerd worden met een witte of felgekleurde bloes of sjaal. Hangt er maar van af wat je wilt uitstralen. 

Sinds de herintroductie van polkadots een paar jaar geleden, is deze ook een niet meer weg te denken stijl in de modewereld en mag hij zeker niet ontbreken op de catwalk. Gelukkig hebben onze ontwerpers ons niet teleurgesteld wat dat betreft. 

Er zijn nog een heleboel stijlen komen langslopen, alleen zijn het er te veel om op te noemen. 

Blijf de shows volgen voor trendsetters, ik schrijf er natuurlijk ook over. 

Groetjes…