De beste rode loper ontwerpers

In de modewereld gaat het altijd om welke ontwerper met iets nieuws komt en hoe het publiek daarop reageert. Als je de aandacht hebt getrokken, moet je die ook weten vast te houden met bijvoorbeeld modetrends herfst/ winter 2017/2018, anders ben je gauw weer vergeten. In dit artikel belicht ik enkele gevestigde modemerken.    

Dior 

Dior is een wereldbekend merk, dat zich een plek heeft weten te bemachtigen en behouden in de mode-industrie. Christian Dior was een couturier van Franse afkomst die in 1946 het modehuis “House of Dior” te Avenue Montaigne in Parijs oprichtte.  

In 1947 maakte Dior zijn eerste collectie bekend, deze kreeg heel wat kritiek, maar leverede een bijdrage aan de heropbouw van Parijs tot de vreugdevolle modestad die het voor de oorlog was. De bestellingen kwamen binnen en zo groeide Dior uit tot wat het nu is.   

Chanel 

Coco Chanel geboren Gabrielle Bonheur Chanel, was een modeontwerpster die haar strepen heeft behaald in de modewereld. In 1910 begon met de verkoop van hoeden, begon zij met kleding. In 1920 kwam zij met haar eerste geurtje op de markt. Deze genaamd Chanel no. 5 (de eerste die de naam van een ontwerper droeg). In 1925 introduceerde zij de welbekende Chanel pak, dat heeft geholpen korsetten in de vergeethoek te plaatsen. Ook bracht zij de veel gewilde “little black dress” op de markt. Tot op heden is Chanel een erg gewild merk, en wordt nog steeds gezien als de beste ontwerpen in de industrie. 

En ik kan het niet laten om over Chanel te praten en de o zo bekende Karl Lagerfeld niet te noemen. Deze meneer heeft het helemaal gemaakt in de mode-industrie. Hij is creatief directeur, fotograaf en kunstenaar. Daarnaast bekleedt hij de functie hoofd creatief directeur van het modehuis van Chanel en Fendi. Ook heeft hij een eigen modelabel genaamd Karl Lagerfeld. 

Onder dit merk vind je allerlei luxe accessoires, zoals tassen, brillen, schoenen, kleding, horloges en nog veel meer.    

Dolce & Gabanna 

Dit merkt draagt de familienamen van twee ontwerpers, Domenico Dolce en Stefano Gabanna die elkaar in 1980 in Milan ontmoetten. Ze werkten toen voor hetzelfde modehuis. Niet lang daarna werd het merk Dolce & Gabanna in leven geroepen. Zij introduceerden hun eerste damescollectie in 1985 in Milaan. Daarna begonnen zij met damesondergoed en zwemkleding. Ze kwamen ook uit met een eigen geurtje. 

Deze merken staan bekend om hun tijdloze ontwerpen en zijn niet in een hokje te plaatsen. 

Ze hebben precies genoeg van wat hen van de overige ontwerpers scheidt.